Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 106. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 90. Büyük Atatürk Koşusu'nu kadınlarda Dilek Öztürk, erkeklerde Diyar Ergüven kazandı.
Dikmen Keklik Pınarı`nda saat 11.00`de başlayan 10 kilometrelik koşu, Eski Ankara Garı`nda sona erdi.
2
Yarışın startını Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Ahmet Karadağ verdi.
3
Çeşitli yaş kategorilerinde yapılan ve 2 bin 50 kişinin katıldığı koşuyu kadınlarda Dilek Öztürk, 35.08`lik derecesiyle birinci bitirdi. İkinci 35.57`lik zamanıyla Fatma Arık, üçüncü ise 36.08`lik derecesiyle Berfin Kara oldu.
4
Erkeklerde birinciliği Diyar Ergüven elde etti. Ergüven, finiş çizgisini 29.24`lük zamanıyla geçti. Ali Kaya 29.46 ile koşuyu ikinci, Murat Emektar 29.54 ile üçüncü sırada bitirdi.
5
Yarışta dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları, Türk Hava Kurumu (THK) Müze ve Paraşüt Kulesi`nde düzenlenen törenle takdim edildi.