ABD, Latin Amerika'da Washington ile paralel politika izlemeyen hükümetleri hedef alıyor. Venezuela ve Bolivya'nın ardından şimdi de hedefte Nikaragua var. Washington'ın kıskacındaki Latin Amerika ülkelerinde yaşanan gelişmeleri mercek altına aldık.
ABD Hazine Bakanlığı, Venezuela'ya yaptırımlar kapsamında 6 petrol tankerini yaptırım listesine aldı.
İsrail Savunma Bakanlığı, İngiltere merkezli Arap İnsan Hakları Örgütü Başkanı Muhammed Cemil'e yönelik ekonomik yaptırım kararı aldı.
İran, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın Tahran'ın nükleer anlaşmadaki taahhütlerini azaltma kararına karşılık yaptırımları geri getirme tehdidini "sorumsuzca" şeklinde niteledi.
İran, "şiddet içerikli eylemler düzenleyen göstericileri teşvik ettiği" gerekçesiyle Londra'dan Farsça yayın yapan Iran International'ın "etkili ve kilit" isimlerinin ülkedeki mal varlıklarını dondurdu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ile ilgili "Tarihi ziyareti tartışmaya açmak, peşin yargılarla sonuç çıkmayacağını iddia etmek, Türkiye’ye haksızlıktır." dedi.
Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, ülkesine yönelik ablukanın etkilerini geride bırakmayı başardıklarını bildirdi.
ABD, Tahran Büyükelçiliğinin işgalinin 40. yılı dolayısıyla "düşmanca davranışlarını değiştirene kadar" İran'a felç edici yaptırımlar uygulamaya devam edeceklerini duyurdu.
ABD'nin nükleer anlaşmadan tek taraflı çekilmesi ve uygulamaya koyduğu yaptırımların ardından İran'da ekonomik sorunlar derinleşiyor.
ABD ve Körfez ülkeleri, "İran Devrim Muhafızları ve Lübnan'daki Hizbullah'ın terör faaliyetlerini destekledikleri" gerekçesiyle 21 kurum ve bankanın yanı sıra 4 kişiyi terör listesine aldı.
ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ülkesinin İran'a karşı uyguladığı baskının artırılacağını söyledi.
ABD, Türkiye'ye yaptırım konusunda frene bastı. Bu tutumun değişmesinin en önemli nedeni ise Türkiye ile Rusya arasındaki anlaşma.
Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, ABD'nin ülkesine yönelik yaptırımlarına karşı mücadele edeceğini bildirdi.
Güney Kore hükümeti, İran'a ilaç ve yardımcı malzeme satışını yasakladı. İran, yasağı "gayri ahlaki" diye nitelendirerek yasağa tepki gösterdi.