Parçalı Bulutlu
17 Mayıs 2012 Perşembe Ankara 25°C Parçalı…
Ayın Tamamı İlk Kez Görüntülendi

Ayın Tamamı İlk Kez Görüntülendi

Çin, Çang'ı-2 uydusunun çektiği fotoğrafları birleştirerek, Ay'ın tamamının görüntülendiği kareleri yayınladı.

Haberi Paylaş
Ayın Tamamı İlk Kez Görüntülendi

Çin gözünü uzaya dikti... Büyüme rakamları ile rekor üstüne rekor kıran, dünyanın en büyük ikinci ekonomiliğine yükselen Çin, gönderdiği ilk taykonotun ardından, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya ile rekabetin kapsamını genişletiyor. 

Çin'in ayı görüntülemek için geliştirdiği Çang-ı serisinin ikinci uydusundan gelen 746 fotoğraf, ayın ayrıntılı bir görüntüsünün oluşturulmasını sağladı.

Böylece, bu kadar yüksek çözünürlükte ve ayın tamamının panoramik fotoğrafı ilk kez yayınlanmış oldu.

Çin teknolojik Araştırmalar Dairesi'ne göre, Çang'ı-2 uydusu şu sıralarda dünyaya birbuçuk milyon kilometre uzaklıkta yeni bir yörüngede gözlemlerine başladı.

Kullanıcı Yorumları

Toplam 3 yorum yapılmıştır. Sen de yorum ekle
  • osman

    08 Şubat 2012, Çarşamba 15:08 tarihinde yapıldı

  • emrecan

    08 Şubat 2012, Çarşamba 00:56 tarihinde yapıldı

    keşke bizde yapabilsek
  • harun

    06 Şubat 2012, Pazartesi 14:16 tarihinde yapıldı

    görüntüler çin malı bence :):):)

YORUM EKLE

Yorum ekleyinYorumunuzu alttaki formdan ekleyebilirsiniz.
Toplam 3 yorum yapılmıştır.
Eklenme tarihi : 06 Şubat 2012 12:15
Düzenlenme tarihi : 06 Şubat 2012 13:01
Sitene ekle :

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YORUMLAR

E-posta: trthaber@trthaber.com   •   Telefon: +90 312 463 43 43   •   Adres: TRT Genel Müdürlüğü Turan Güneş Bulvarı 06540 Or-An Ankara
Nette Beyaz.Net Sunucu Hizmetleri